13 juli 2006

Avlysninger - og avlysninger igjen.......

Igjen har feltrittstevner i Norge blitt avlyst. Først ble fire avlyst i vår på grunn av været - et av dem ble arrangert i pinsen - på Tune.
Nå blir både DnORs stevne på Flatner og SØRKs stevne i Sørkedalen avlyst. Ingen offisielle begrunnelser har nådd meg, men begge klubber er små klubber som er avhengige av enkelte ildsjeler for å få stevnet til å gå rundt.

Vet vi hvor mye arbeid det er å lage et stevne? Enkelte har foreslått at for å få starte i en CNC* klasse så bør man ha vært med å arrangere et stevne fra bunnen av – kanskje ikke den dummeste ide jeg har hørt. Man møtes med argumenter om at det er jo bare å sette opp igjen hindrene fra forrige stevne. Jada – det er bare å gjøre det – det tar minst to dager inklusive merking med fire mann pluss en traktor i arbeid. Da bygger man ikke noe nytt og det er lite utviklende for den sporten vi driver. En god feltrittsbane burde ha 1/3 nye hindre hvert år – i det minste ¼. Det er det ikke mange – om noen – i Norge som følger.
Samtidig som man skal ha på plass banen så skal om lag 40 frivillige stables på beina som funksjonærer på stevnedagen – og det er ikke enkelt å skaffe – spesielt ikke i sommerferien. Dommere, veterinærer og ambulansepersonell skal på plass også. Det tar mer enn en telefonsamtale å få ordnet dette.

I tillegg kommer de forskjellige ønsker fra rytterne. Noen vil starte sent på grunn av at de skal jobbe eller vil slippe å kjøre hjemmefra så tidlig på morgenen. Det ønsket har også arrangøren – å starte sent slik at de ivrigste i arrangørstaben kan få noen timer etterlengtet søvn, men da kommer klagene fra rytterne den andre vegen – da er vi så sent hjemme. Så har vi de som har ønsker om oppstalling – at de som har hingster har ønsker og sier i fra er VELDIG positivt, men når hesten må stå der og der for å få den rette utsikten – da får jeg problemer. En annen ting er de som flytter om på boksskiltene for å stå ved siden av venninnen sin. Jeg har erfart et slikt tilfelle der man har plassert ei hoppe ved siden av en hingst og hingsten har kommet nesten over veggen og hoppeieren står der og ikke skjønner hvorfor folk ikke kan oppdra hesten sin.
Hold dere til den boksen dere har fått !!

Så et siste hjertesukk – når vi har svenske ryttere på stevner i Norge er de – nesten uten unntak – innom sekretariatet og takker for et hyggelig stevne. Jeg vet at mange norske også gjør det i Sverige og andre land (det håper jeg i alle fall), men stikk innom også her hjemme - neste gang og si takk med et smil – da er det enklere for dem som skal arrangere stevner og spørre nøkkelpersoner til å hjelpe til på stevnet en annen gang.

Og husk – negative tilbakemeldinger gir dere til en betrodd person hos arrangøren – mens positive tilbakemeldinger gir dere OGSÅ til alle i dine omgivelser.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sååå vanskelig kan det vel ikke vare? Anton! Det er jo bare å slenge ut noen stokker litt her og der i skogen, så er det klart! Merkingen kan vel noen unger i klubben ta seg av! Pyse!!