12 juni 2008

Favorittenes fall

I løpet av de siste to ukene har tre potensielle medlajekandidater til OL i feltritt i Hong Kong forsvunnet fra deltakerlistene. Først forsvant australske Nullabor – en av Clayton Fredericks to hester som han hadde kvalifisert til Hong Kong. Nå sitter den sympatiske australieren igjen med Benalong Time samt at hans kone Lucinda har Headley Britannia så familien er godt skodd til mesterskapet uansett.
Nullabor døde da han falt på flat bakke mellom to hindre i Samur i mai og i fallet brakk han nakken.

Den neste som måtte melde forfall var norskamerikanske Karen O`Connor. Hennes ponni Theodor O`Connor ble avlivet av dyrevernmessige årsaker etter et fall hjemme på stallen der han fikk kuttet opp de fleste sener, muskler og blodårer i et ben. ”Teddy” var den minste hesten som hadde kvalifisert seg til OL. Med sine 143 cm var han en publikumsfavoritt som er dypt savnet.

Den siste i rekken av forfall er regjerende verdensmester Zara Phillips og hennes Toytown. Toytown er ”bare” skadet og vil nok komme tilbake igjen, men det blir ikke start i Hong Kong. Dette er en hest med skjøre bein som har hatt en del skader og nå er han rammet igjen.

Skal man da trekke fram en ny favoritt så kommer man ikke utenom Mark Todd. New Zealenderen la opp i 2000. For så å bestemme seg rundt årsskiftet i år at hvorfor skal vi ikke prøve igjen. Gullvinneren fra Los Angeles og Soul skaffet seg en ny hest – Gandalf - og nå er han igjen kvalifisert til start i en alder av 52 år. Følg med den lange velridne mannen som også er galopptrener og har sin egen kleskolleksjon når Eurosport sender fra Hong Kong natt til 12. august.

3 kommentarer:

Anonym sa...

I wish not acquiesce in on it. I regard as warm-hearted post. Especially the designation attracted me to review the intact story.

Anonym sa...

Amiable post and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you as your information.

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk